• Ελληνικά
  • English/
  • Serbian/
Best booking price

Πράγματα να κάνετε

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μια μαγική και σαγηνευτική πόλη. Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και πρωτεύουσα της περιφέρειας της Μακεδονίας. «Μοναδικότητα» είναι η λέξη που περιγράφει καλύτερα τον χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης. Η ομορφιά της πόλης διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας.

Ένα μοναδικό πολυπολιτισμικό υπόβαθρο έχει μεταμορφώσει την ατμόσφαιρα της πόλης: χαλαρωτική, μυστηριώδης αλλά και ζωντανή. Είναι το μέρος όπου 3 θρησκείες συναντήθηκαν: Έλληνες, Εβραίοι και Οθωμανικοί Τούρκοι έζησαν αρμονικά για αιώνες.

Η Θεσσαλονίκη είναι δημοφιλής για τη νυχτερινή ζωή της. Προσφέρει πολλές επιλογές για την έξοδό σας. Κάντε μια βόλτα στην πόλη και ανακαλύψτε τα όμορφες, πολύχρωμες και μοναδικές εκδηλώσεις που οργανώνονται συνεχώς.

Μην ξεχνάτε πως όταν ο καιρός είναι καλός, πράγμα που είναι σύνηθες στη Θεσσαλονίκη, μια βόλτα στην παραλιακή είναι ιδανική ακόμη και το βράδυ. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την παραλιακή περιοχή δυτικά του Λευκού Πύργου. Είναι γεμάτη με γρασίδι και πάρκα, και οδηγεί σε μπαρ και εστιατόρια.

Για εσάς που διαθέτετε αυτοκίνητο ή είστε πρόθυμοι να πάρετε ταξί, η Καλαμαριά είναι ιδανική επιλογή για επίσκεψη. Εκεί θα βρείτε πολύ καλά μπαρ και εστιατόρια, σε μια πανέμορφη, παραθαλάσσια περιοχή με πολλά δέντρα.

Μέρη για να επισκεφθείτε στη Θεσσαλονίκη

Λευκός Πύργος

Λευκός Πύργος

Το σύμβολο της Θεσσαλονίκης και σημείο αναφοράς για τους ντόπιους και τους επισκέπτες. Βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα της πόλης και θυμίζει παλιές εποχές. Τον 19 αιώνα ήταν φυλακή. Σήμερα είναι Μουσείο Ιστορίας & Τέχνης.

Καμάρα ή Αψίδα του Γαλέριου

Καμάρα ή Αψίδα του Γαλέριου

Η Καμάρα βρίσκεται στην Πλατεία Ναβαρίνου και η Αψίδα απέχει μόλις 1 λεπτό απόσταση με τα πόδια. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης..

Ροτόντα

Ροτόντα

Χτίστηκε από τον Γαλέριο ως το μαυσωλείο του, και αποτελεί την πιο παλιά εκκλησία της Θεσσαλονίκης. Σε κάποιες ελληνικές εκδόσεις αναφέρεται ότι είναι η παλαιότερη εκκλησία στον κόσμο, αν και υπάρχουν κι άλλες εκκλησίες που διεκδικούν αυτό τον τίτλο. Είναι το πιο σημαντικό, διασωσμένο δείγμα εκκλησίας στην παλαιοχριστιανική περίοδο, μέρος της Ρωμαϊκής περιόδου. Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαιολογικό Μουσείο

Βρίσκεται κοντά στον Λευκό Πύργο. Φιλοξενεί τέχνη από την αρχαϊκή, κλασική και ρωμαϊκή περίοδο.

Λαδάδικα

Λαδάδικα

Η περιοχή από την οδό Κουντουριώτου έως τη Διαμαντή, και από την Χίου έως τη Λήμνου είναι γνωστή ως Λαδάδικα. Εδώ θα βρείτε πολλά μπαρ, εστιατόρια και το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών και Βυζαντινών Οργάνων.

Πλατεία Αριστοτέλους

Πλατεία Αριστοτέλους

Η πιο εντυπωσιακή πλατεία της Θεσσαλονίκης. Κτίρια με εξαιρετική αρχιτεκτονική, εμπνευσμένα από ευρωπαϊκά και αποικιακά πρότυπα, καφετέριες, μαγαζιά κτλ. Αποτελεί δημοφιλές σημείο συνάντησης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην πλατεία λαμβάνουν χώρα σημαντικές εκδηλώσεις όπως η υποδοχή του νέου έτους. Καθημερινά πολύς κόσμος κάνει βόλτα στην Πλατεία Αριστοτέλους και πολλοί νέοι συναντώνται και κάνουν skateboard.

Ναός Αγίου Δημητρίου

Ναός Αγίου Δημητρίου

Η εκκλησία του Μητροπολίτη Αγίου της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο της πόλης. Η αρχική εκκλησία χτίστηκε το 313 μ.Χ. και χτίστηκε ξανά από την αρχή το 1948 σύμφωνα με πρωτότυπα αρχιτεκτονικά σχέδια μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη δυο φορές από φωτιά. Ένα από τα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία της πόλης.

Όσιος Δαυίδ - Μονή Λατόμου

Όσιος Δαυίδ - Μονή Λατόμου

Αυτή η εκκλησία με την επιβλητική θέα εικάζεται ότι χτίστηκε γύρω στο 500 π.Χ. προς τιμήν της κόρης του Γαλέριου, όπου βαπτίστηκε κρυφά ενώ ο πατέρας της έλειπε σε μάχη. Αργότερα μετατράπηκε σε τζαμί, και για κάποια περίοδο ο δυτικός τοίχος –ο χώρος εισόδου- γκρεμίστηκε ώστε να μπορούν να εισέρχονται στον Άγιο Δαυίδ από τη νότια πλευρά.

Εξερευνήστε την περιοχή

Βεργίνα

Βεργίνα

Η Βεργίνα είναι ένα χωριό που βρίσκεται στην κεντρική Μακεδονία περίπου 80 χλμ. Από τη Θεσσαλονίκη και είναι διάσημη για τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν από τον Καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικο. Μεταξύ αυτών οι τάφοι των Ελλήνων Μακεδόνων βασιλιάδων, και αποτελούν σημαντικό έκθεμα για τους επισκέπτες. Εκεί βρέθηκε και ο τάφος του Βασιλιά Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετέωρα

Μετέωρα

Το αιωρούμενο και μεγαλύτερο ασκητικό μοναστηριακό συγκρότημα.

Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικά συγκροτήματα Χριστιανικών Ορθόδοξων Μοναστηριών στην Ελλάδα. Η λέξη «Μετέωρα» σημαίνει «Αυτά που αιωρούνται» και προσδιορίζει ένα μέρος με 6 μοναστήρια που χτίστηκαν πάνω σε φυσικούς βράχους. Παλιά διέθετε 30 ενεργά μοναστήρια και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα Μετέωρα βρίσκονται κοντά στην μικρή πόλη Καλαμπάκα, και ο βράχος στον οποίο στηρίζονται λέγεται ότι είναι 60 εκατομμυρίων ετών. Απέχουν μόνο 220 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και είναι ιδανική επιλογή για μονοήμερη εκδρομή.

Άγιον Όρος (Άθως)

Άγιον Όρος (Άθως)

Το κέντρο του Ανατολικού Χριστιανικού Ορθόδοξου Μοναχισμού αφιερωμένο στην προσευχή και τη λατρεία, βρίσκεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Άρα εάν θέλετε να ταξιδέψετε στο Άγιον Όρος και να επισκεφθείτε τα μοναστήρια του μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να διεκπεραιώσουμε εμείς όλες τις διαδικασίες για το ταξίδι σας στον Άθω.

Διαμονή

Κάθε δωμάτιο του El Greco είναι εξοπλισμένο με όλες τις απαραίτητες παροχές που χρειάζονται.

Προσφορές

Επωφεληθείτε κατά τη διαμονή σας στο El Greco Hotel, επιλέγοντας μία από τις προσφορές μας.

Εμπειρία Coco Mat

Αυτό το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με συστήματα ύπνου COCO-MAT. Αξέχαστη εμπειρία ύπνου.
 • facebook
 • Google Plus
 • Twitter
 • foursquare
 • tripadvisor
 • flickr
 • Blog

Επικοινωνία

Εγνατίας 23, ΤΚ 54 630 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 520 620
Fax: +30 2310 520 612
E-mail: info@hotelelgreco.gr
Skype Me™!

Βραβεία

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό